Зона София спечели Турнира на талантите за родените през 2010-а

...
 
Зона София спечели Турнира на талантите за родените през 2010-а
Коментари Харесай

Зона София триумфира в Турнира на талантите

 

Зона София завоюва " Турнира на гениите " за родените през 2010-а година момчета, част от програмата на Българския футболен съюз за повдигане на равнището и акуратен асортимент на футболисти за националните тимове. На финала отборът от столичните клубове се наложи с 4:2 при осъществяването на дузпи над тима на Пловдив. Редовното време приключи 2:2, а пловдивчани бяха спечелили първите два шампионата при набор 2009-а година.

Срещата опълчи в действителност двата най-качествени тима на шампионата и те се вкопчиха в здрава борба от първата минута. Румен Борисов, който играе за Септември (Сф), откри резултата за отбора от столицата. Малко преди края на първата част Кристиян Митрушев изравни от дузпа, а през втората част отново той от втора дузпа изведе своя отбор напред. За шанс на столичани, те изравниха съвсем незабавно посредством Владимир Речев от Левски.

При наказателните удари пловдивчани пропуснаха два пъти, като при първото осъществяване вратарят на Левски Пламен Пандазиев отрази дузпа точно на Митрушев. За сметка на това никой от тима на Зона София не сгреши и по този начин те се поздравиха с победа.

В срещата за 3-ото място също се стигна до дузпи. Отборът на Зона " Варна " с преобладаващо с момчета от Лудогорец и Спартак (Варна), се наложи с 4:3 при дузпите над Зона " Благоевград ". Редовното време приключи 1:1.

Велико Търново в първата среща за деня се наложи с 3:2 над Зона Бургас след голям брой обрати и промяна на водачеството. Два пропуща на Калоян Недев от морския отбор се оказаха решаващи при резултат 2:2, а напълно най-после Георги Георгиев от Локомотив (ГО) донесе триумфа на великотърновския отбор.

Програмата при набор 2010 ще продължи по същата формула и напролет, когато още веднъж ще приключи с заключителен шампионат, само че през юни. Хората от БФС би трябвало да са удовлетворени, тъй като доста деца демонстрираха съществени качества и футболен разсъдък.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР